MobilEye

 

BEZBEDNO RASTOJANJE
SIGURNO RASTOJANJE

(HMW – Headway Monitoring and Warning)

Mobileye

Pomaže vozačima da drže sigurno rastojanje. Mnogo vozača potcenjuje sigurno rastojanje vozila pred sobom. Nisu svesni da se uz povećanu brzinu smanjuje vremensko rastojanje i da neće imati dovoljno vremena da adekvatno i na vreme reaguju.

Funkcija praćenja rastojanja prikazuje vozaču brojčano i u boji podatke o vremenskom rastojanju. Funkcija upozoernja zvučno upozorava vozača kod kritično malog rastojanja. HMW povećava bezbednost vožnje, što značajno smanjuje rizik od Vašeg učešća u nezgodi.

OPASNOST OD SUDARA

(FCW – Forward Collision Warning)

Mobileye

Upozorava vozača na opasnost od sudara sa vozilom ispred. Uređaj računa vreme do sudara sa  vozilom ispred. Radi pomoću udaljenosti i relevantne brzine između vozila. FCW će upozoriti vozača čak 2,7 sekundi pre očekivanog sudara, što daje dovoljno vremena vozaču da reaguje i izbegne eventualni sudar.

SUDAR SA PEŠAKOM
ILI BICIKLISTOM

(PDW – Pedestrian Collision Warning, including Bicycle Detection)

Mobileye

Upozorava vozača tokom dana vizualnim i zvučnim signalom na opasnost od sudara sa sa pešakom ili biciklistom. PDW će upozoriti vozača čak 2 sekunde pre očekivanog sudara, što daje dovoljno vremena vozaču da reaguje i time izbegne eventualni sudar.

SKRETANJE IZ TRAKE

(LDW - Lane Departure Warning)

Mobileye

Oprema upozorava vozačazvučnim signalom i vizuelno na situaciju u kojoj bez namere izlazi iz trake, što može dovesti do silaska sa kolovoza ili druge vrste saobraćajne nezgode. Sistem meri udaljenost točkova vozila od linija kolovoza sa obe strane a zvučna signalizacija se uključuje 0,5 sekundi pre prekoračenja linije.

PREDNOSTI MobilEye

  • Izbegava saobraćajnu nesreću
  • Poboljšava navike vozača
  • Povećava bezbednost upravljanja vozilom
  • Spašava živote i izbegava povrede
  • Smanjuje troškove likvidacije nezgode
  • Pruža instrument za ocenjivanje i obuku vozača, pomaže vozačima da razvijaju smisao za položaj vozila u traci u odnosu na druga vozla i pešake
  • uvádzacia cena: 699 € s DPH


Priključivanje MobilEye na sistem AUTOMONITOR AUTOMONITOR pruža kupcu jedinstvenu mogućnost beleženja drugih korisnih parametara koja će sistem AUTOMONITOR procenjivati u Stilu vožnje vozila/vozača.

NOVITET

Novitetom za ovu godinu će biti mogućnost prikazivanja vizuelnih upozorenja direktno na displeju mobilnog telefona, koji će biti moguće spojiti sa MobilEye putem Bluetooth-a.

MobilEye zariadenie

Više informacija na www.mobileye.com

Drugi video sadržaji:

 

Više video sadržaja naćićete na našoj stranici u sekciji Mobileye.